Wat Kost Statutenwijziging Bij Notaris

Wat Kost Statutenwijziging bij Notaris?

Een statutenwijziging is een belangrijke stap voor een bedrijf of organisatie in Nederland. Het is een notariële akte waarin de regels en afspraken van de organisatie worden vastgelegd. Maar wat zijn de kosten voor het laten wijzigen van de statuten bij een notaris in Nederland?

Een statutenwijziging bij een notaris kan verschillende kosten met zich meebrengen. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de organisatie en de complexiteit van de wijzigingen. Hieronder geven we een overzicht van de geschatte kosten voor een statutenwijziging bij een notaris in Nederland.

Kosten voor het opstellen van de akte

  • Voor een eenvoudige statutenwijziging, zoals het wijzigen van een naam of adres, liggen de kosten rond de €200 tot €500.
  • Voor een complexere wijziging, zoals het aanpassen van de doelstellingen of de structuur van de organisatie, kunnen de kosten oplopen tot €1000 of meer.
  • Deze kosten zijn inclusief het opstellen van de akte door de notaris en het inschrijven van de wijzigingen bij de Kamer van Koophandel.

Kosten voor het opstellen van een nieuw huishoudelijk reglement

Een statutenwijziging kan ook betekenen dat er een nieuw huishoudelijk reglement moet worden opgesteld. Dit is een aanvulling op de statuten en bevat meer gedetailleerde regels en afspraken binnen de organisatie. De kosten voor het opstellen van een nieuw huishoudelijk reglement liggen tussen de €200 en €500.

Kosten voor het beëdigd vertalen van de akte

Als de statutenwijziging in een andere taal moet worden opgesteld, is het verplicht om een beëdigd vertaler in te schakelen. De kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de €50 en €100 per pagina.

Kosten voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Na het opstellen van de akte moet deze worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De kosten hiervoor bedragen €50 tot €100.

Veelgestelde vragen over statutenwijziging bij notaris

1. Wat is een statutenwijziging?

Een statutenwijziging is een notariële akte waarin de regels en afspraken van een organisatie worden vastgelegd of gewijzigd.

2. Wanneer is een statutenwijziging nodig?

Een statutenwijziging is nodig wanneer er veranderingen zijn in de organisatie, zoals een naamswijziging, wijziging van doelstellingen of structuur.

3. Moet een statutenwijziging altijd bij een notaris worden gedaan?

Ja, een statutenwijziging moet altijd bij een notaris worden gedaan. Dit is verplicht volgens de Nederlandse wet.

4. Wat zijn de kosten voor een statutenwijziging bij een notaris?

De kosten voor een statutenwijziging bij een notaris zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit van de organisatie en liggen gemiddeld tussen de €200 en €1000.

5. Hoelang duurt het voordat de statutenwijziging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel?

Na het opstellen van de akte duurt het gemiddeld 1 tot 2 weken voordat de statutenwijziging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.