Wat Kost Een Legalisatie Bij Een Notaris

Wat zijn de kosten voor een legalisatie bij een notaris?

Een legalisatie bij een notaris kan variëren in kosten, afhankelijk van het type document en de complexiteit van de legalisatie. Over het algemeen zijn de kosten voor een legalisatie bij een notaris in de hogere prijsklasse van notarisdiensten.

  • De gemiddelde kosten voor een legalisatie bij een notaris liggen tussen de €75 en €150.
  • Voor complexere legalisaties, zoals documenten in een vreemde taal, kunnen de kosten hoger liggen.
  • Sommige notariskantoren rekenen een vast tarief per document, terwijl anderen een uurtarief hanteren.
  • De kosten voor een legalisatie zijn inclusief BTW en eventuele bijkomende kosten, zoals administratiekosten.
  • De tarieven voor een legalisatie kunnen per notariskantoor verschillen, dus het is altijd verstandig om vooraf een offerte op te vragen.

Wat is een legalisatie bij een notaris?

Een legalisatie bij een notaris is een officiële bevestiging dat een handtekening op een document echt is. Dit is vaak nodig voor documenten die in het buitenland gebruikt moeten worden, zoals aktes of diploma’s. De notaris controleert de handtekening en voorziet het document van een stempel en/of verklaring, waardoor het document rechtsgeldig wordt in het buitenland.

Welke documenten kunnen gelegaliseerd worden bij een notaris?

Bijna alle soorten documenten kunnen gelegaliseerd worden bij een notaris, zoals aktes, diploma’s, contracten en identiteitsbewijzen. Ook documenten in een vreemde taal kunnen gelegaliseerd worden, mits deze voorzien zijn van een beëdigde vertaling.

Wat is het verschil tussen een legalisatie en een apostille?

Een legalisatie en een apostille zijn beide manieren om een document rechtsgeldig te maken in het buitenland. Het verschil zit hem in het land waar het document gebruikt wordt. Voor landen die zijn aangesloten bij het Apostilleverdrag is alleen een apostille nodig, terwijl voor andere landen een legalisatie nodig is. Een notaris kan zowel een legalisatie als een apostille verzorgen.

Kan ik zelf een document laten legaliseren bij een notaris?

Nee, een document moet altijd persoonlijk worden aangeboden bij de notaris. Dit is om de echtheid van de handtekening te kunnen controleren en het document te voorzien van de benodigde stempels en verklaringen. Het is niet mogelijk om dit via een gemachtigde of per post te regelen.

Veelgestelde vragen over legalisaties bij een notaris

1. Kan ik een document dat al gelegaliseerd is nogmaals laten legaliseren bij een notaris?

Ja, dit is mogelijk. Het kan voorkomen dat een document meerdere legalisaties nodig heeft voor verschillende landen. In dat geval kunt u het document opnieuw laten legaliseren bij een notaris.

2. Hoe lang duurt het voordat een document gelegaliseerd is bij een notaris?

Dit kan variëren per notariskantoor, maar over het algemeen duurt het enkele dagen tot een week voordat een document gelegaliseerd is. In sommige gevallen kan het ook op dezelfde dag geregeld worden.

3. Kan ik een legalisatie laten uitvoeren door een notaris in een ander land?

Nee, een legalisatie moet altijd worden uitgevoerd door een notaris in het land waar het document is opgesteld.

4. Kan ik een legalisatie laten uitvoeren bij een willekeurige notaris?

Nee, een legalisatie moet altijd worden uitgevoerd door een notaris die bevoegd is om legalisaties te verrichten. Dit zijn speciale notarissen die hiervoor zijn aangewezen.

5. Kan ik de kosten voor een legalisatie bij een notaris aftrekken van de belasting?

Nee, de kosten voor een legalisatie bij een notaris zijn niet aftrekbaar van de belasting. Dit valt onder de algemene notariskosten en is dus niet specifiek genoeg om af te trekken.