Prijs Oprichten BV

Kosten voor het oprichten van een BV in Nederland

Bent u van plan om een BV op te richten in Nederland? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de kosten die hierbij komen kijken. Hieronder vindt u een overzicht van de geschatte prijzen voor het oprichten van een BV in Nederland.

  • Notariële akte voor oprichting BV: €300 – €600
  • Kosten voor inschrijving bij de Kamer van Koophandel: €50
  • Kosten voor het opstellen van de statuten: €200 – €500
  • Kosten voor de publicatie van de oprichting in het Handelsregister: €50
  • Eventuele kosten voor advies van een jurist of accountant: €500 – €1000
Notariële akte voor oprichting BV Kosten voor inschrijving bij de Kamer van Koophandel Kosten voor het opstellen van de statuten Kosten voor de publicatie van de oprichting in het Handelsregister Eventuele kosten voor advies van een jurist of accountant
€300 – €600 €50 €200 – €500 €50 €500 – €1000

Veelgestelde vragen over Prijs Oprichten BV

1. Wat is een BV?
Een BV is een besloten vennootschap, een rechtsvorm waarbij het kapitaal verdeeld is in aandelen en de aandeelhouders niet persoonlijk aansprakelijk zijn voor de schulden van de onderneming.

2. Wat zijn de voordelen van een BV?
Een BV biedt onder andere beperkte aansprakelijkheid voor de eigenaren, fiscale voordelen en een professionele uitstraling naar klanten en leveranciers.

3. Wat zijn de kosten voor het oprichten van een BV?
De kosten voor het oprichten van een BV variëren, maar gemiddeld kunt u rekening houden met een bedrag tussen de €1000 en €2000.

4. Moet ik een notaris inschakelen voor het oprichten van een BV?
Ja, een notaris is verplicht bij het oprichten van een BV. Zij stellen de notariële akte op en verzorgen de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

5. Kan ik zelf de statuten opstellen voor mijn BV?
Ja, dit is mogelijk. Echter is het aan te raden om dit door een notaris te laten doen, aangezien zij ervaring hebben en op de hoogte zijn van alle wettelijke eisen.

Voor meer informatie over het oprichten van een BV in Nederland, kunt u terecht op de website van de Kamer van Koophandel hier.