Prijs en Kosten Statutenwijziging BV

Wat zijn de Kosten voor het Wijzigen van de Statuten van een BV?

Het wijzigen van de statuten van een BV kan verschillende kosten met zich meebrengen. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de BV en de complexiteit van de wijzigingen. Hieronder vindt u een overzicht van de geschatte kosten voor het wijzigen van de statuten van een BV in Nederland.

  • Notariskosten: Gemiddeld €500 tot €1000 voor het opstellen van de nieuwe statuten en het passeren van de akte bij de notaris.
  • Kosten voor de Kamer van Koophandel (KvK): €50 voor de inschrijving van de gewijzigde statuten in het Handelsregister.
  • Advieskosten: Indien u gebruik maakt van de diensten van een juridisch adviseur of accountant, kunnen deze kosten variëren van €500 tot €2000.
  • Legeskosten: De gemeente kan leges in rekening brengen voor het wijzigen van de statuten. Deze kosten verschillen per gemeente.

De totale kosten voor het wijzigen van de statuten van een BV kunnen dus variëren van €550 tot €3050. Het is verstandig om vooraf een offerte op te vragen bij de notaris en eventuele andere adviseurs, zodat u een goed beeld heeft van de te verwachten kosten.

Veelgestelde Vragen over Prijs en Kosten Statutenwijziging BV

Vraag Antwoord
Wat zijn de kosten voor het wijzigen van de statuten van een kleine BV? De kosten kunnen variëren van €500 tot €2000, afhankelijk van de complexiteit van de wijzigingen en eventuele advieskosten.
Moet ik altijd naar de notaris voor het wijzigen van de statuten van een BV? Ja, dit is verplicht volgens de wet. De notaris is de enige die bevoegd is om statuten te wijzigen en deze wijzigingen in te schrijven bij de KvK.
Kan ik de kosten voor het wijzigen van de statuten van een BV aftrekken van de belasting? Ja, dit kan onder bepaalde voorwaarden. Raadpleeg hiervoor een fiscaal adviseur of de Belastingdienst.
Moet ik de gewijzigde statuten ook laten registreren bij de Belastingdienst? Nee, dit is niet nodig. De KvK zorgt ervoor dat de Belastingdienst op de hoogte wordt gesteld van de wijzigingen.
Kan ik zelf de statuten van mijn BV wijzigen zonder tussenkomst van een notaris? Nee, dit is niet mogelijk. De notaris is de enige die bevoegd is om statuten te wijzigen en deze wijzigingen in te schrijven bij de KvK.