Prijs en Kosten Akten voor statutenwijziging van stichtingen

Prijzen en tarieven voor het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen

Statutenwijziging van stichtingen is een belangrijk proces voor non-profitorganisaties in Nederland. Het is een juridische procedure waarbij de statuten van een stichting worden aangepast om de doelen en activiteiten van de organisatie te wijzigen. Dit kan nodig zijn vanwege veranderingen in de wetgeving, de strategie van de stichting of andere redenen. Het opstellen van de benodigde akten voor statutenwijziging is een complex proces dat moet worden uitgevoerd door een ervaren en gekwalificeerde notaris.

De prijzen en kosten voor het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de wijzigingen, de grootte van de stichting en de tarieven van de notaris. Hieronder vindt u een overzicht van de geschatte prijzen en tarieven voor dit proces.

1. Wat zijn de gemiddelde kosten voor het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen?

De gemiddelde kosten voor het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen liggen tussen de €500 en €1500. Dit is inclusief de kosten voor het opstellen van de akten, het advies van de notaris en de registratiekosten bij de Kamer van Koophandel.

2. Zijn er extra kosten verbonden aan het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen?

Ja, er kunnen extra kosten zijn, afhankelijk van de specifieke situatie van de stichting. Bijvoorbeeld als er meerdere wijzigingen in de statuten moeten worden doorgevoerd of als er sprake is van complexe juridische kwesties. De notaris zal deze kosten van tevoren met u bespreken.

3. Zijn er verschillen in prijzen tussen notariskantoren voor het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen?

Ja, er kunnen verschillen zijn in prijzen tussen notariskantoren. Het is daarom verstandig om meerdere offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken voordat u een notaris kiest.

4. Zijn er kortingen beschikbaar voor non-profitorganisaties bij het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen?

Sommige notariskantoren bieden kortingen aan voor non-profitorganisaties. Het is altijd de moeite waard om te informeren of er kortingen beschikbaar zijn voor uw stichting.

5. Kan ik de kosten voor het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen aftrekken van de belastingen?

Nee, de kosten voor het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen zijn niet aftrekbaar van de belastingen. Wel kunnen deze kosten worden opgenomen in de begroting van de stichting en worden gefinancierd met donaties of subsidies.

Overzicht van prijzen en tarieven voor het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen

Notariskantoor Gemiddelde prijzen en tarieven
Notariskantoor A €500 – €1000
Notariskantoor B €600 – €1200
Notariskantoor C €700 – €1500

Houd er rekening mee dat deze prijzen en tarieven slechts een indicatie zijn en kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke situatie. Het is altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken voordat u een notaris kiest.

Veelgestelde vragen over prijzen en kosten voor het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen

 • Moet ik altijd een notaris inschakelen voor het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen?
  Ja, het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen moet altijd worden uitgevoerd door een notaris.
 • Kan ik onderhandelen over de prijzen en tarieven met een notaris?
  Ja, u kunt altijd proberen te onderhandelen over de prijzen en tarieven met een notaris. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de kwaliteit van de dienstverlening ook een belangrijke factor is.
 • Moet ik een afspraak maken met een notaris voor het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen?
  Ja, het is altijd verstandig om van tevoren een afspraak te maken met een notaris voor het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen.
 • Kan ik een notaris kiezen buiten mijn regio voor het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen?
  Ja, u kunt een notaris kiezen buiten uw regio voor het opstellen van akten voor statutenwijziging van stichtingen. Het is echter belangrijk om te controleren of de notaris bevoegd is om dit te doen.
 • Kan ik de statuten van mijn stichting op elk moment wijzigen?
  Ja, u kunt de statuten van uw stichting op elk moment wijzigen, mits u aan de wettelijke vereisten voldoet. Het is echter aan te raden om dit alleen te doen als