Prijs en Kosten Akten voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving

Wat zijn de prijzen en kosten voor Akten voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving?

Akten voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving zijn juridische documenten die worden opgesteld door een notaris in Nederland. Deze akten worden gebruikt bij het aanvaarden van een erfenis waarbij de erfgenamen niet zeker zijn van de omvang van de nalatenschap. In dit artikel zullen we de prijzen en kosten bespreken die komen kijken bij het opstellen van deze akten.

Wat is de rol van een notaris bij het opstellen van Akten voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving?

Een notaris is een onafhankelijke juridische professional die gespecialiseerd is in het opstellen van juridische documenten. Bij Akten voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving zal de notaris de akte opstellen waarin de erfgenamen aangeven dat zij de erfenis aanvaarden onder voorrecht van boedelbeschrijving. Dit betekent dat zij niet persoonlijk aansprakelijk zijn voor eventuele schulden van de nalatenschap.

Wat zijn de kosten voor het opstellen van Akten voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving?

De kosten voor het opstellen van Akten voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving verschillen per notaris en zijn afhankelijk van de omvang van de nalatenschap. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €300 en €500. Deze kosten zijn inclusief btw en de kosten voor inschrijving in het Centraal Testamentenregister.

Welke andere kosten komen er nog bij?

Naast de kosten voor het opstellen van de akte, zijn er nog enkele andere kosten waar u rekening mee moet houden. Zo zal de notaris ook kosten in rekening brengen voor het opvragen van uittreksels uit het kadaster en de gemeentelijke basisadministratie. Deze kosten variëren per notaris en zijn meestal rond de €50.

Zijn er nog andere factoren die de prijs kunnen beïnvloeden?

Ja, er zijn enkele factoren die de prijs voor Akten voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving kunnen beïnvloeden. Zo kan de complexiteit van de nalatenschap invloed hebben op de prijs. Ook kan het zijn dat de notaris extra kosten in rekening brengt als er meerdere erfgenamen zijn die de akte moeten tekenen.

Wat zijn de voordelen van het opstellen van Akten voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving?

Het opstellen van Akten voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving biedt enkele voordelen. Zo zijn de erfgenamen niet persoonlijk aansprakelijk voor eventuele schulden van de nalatenschap en kunnen zij de erfenis accepteren zonder zich zorgen te hoeven maken over onbekende schulden.

Veelgestelde vragen over Prijs en Kosten Akten voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving

 • Wat is een Akte voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving?
  Een Akte voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving is een juridisch document dat wordt opgesteld door een notaris bij het aanvaarden van een erfenis waarbij de erfgenamen niet zeker zijn van de omvang van de nalatenschap.
 • Hoeveel kost het opstellen van een Akte voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving gemiddeld?
  Gemiddeld liggen de kosten tussen de €300 en €500, inclusief btw en kosten voor inschrijving in het Centraal Testamentenregister.
 • Wat zijn de voordelen van het opstellen van Akten voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving?
  De erfgenamen zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor eventuele schulden van de nalatenschap en kunnen de erfenis accepteren zonder zich zorgen te hoeven maken over onbekende schulden.
 • Kunnen de kosten voor Akten voor aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving verschillen per notaris?
  Ja, de kosten kunnen verschillen per notaris en zijn afhankelijk van de omvang van de nalatenschap en eventuele extra kosten.
 • Welke andere kosten komen er nog bij?
  Naast de kosten voor het opstellen van de akte, kunnen er nog extra kosten in rekening worden gebracht voor het opvragen van uittreksels uit het kadaster en de gemeentelijke basisadministratie.