Prijs en Kosten Akte van wijziging van statuten

Kosten en Tarieven voor het Opstellen van een Akte van Wijziging van Statuten

Wat is een Akte van Wijziging van Statuten?

Een Akte van Wijziging van Statuten is een notariële akte waarin de statuten van een rechtspersoon worden gewijzigd. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij een verandering van de naam, het doel of de structuur van een bedrijf of vereniging.

Wat zijn de kosten voor het opstellen van een Akte van Wijziging van Statuten?

De kosten voor het opstellen van een Akte van Wijziging van Statuten kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van de wijzigingen en het tarief van de notaris. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €500 en €1000.

Welke andere kosten zijn er verbonden aan een Akte van Wijziging van Statuten?

Naast de kosten voor het opstellen van de akte, kunnen er ook bijkomende kosten zijn zoals inschrijvingskosten bij de Kamer van Koophandel of publicatiekosten in het Handelsregister. Deze kosten verschillen per situatie en kunnen het beste besproken worden met de notaris.

Zijn er verschillen in kosten tussen een BV en een vereniging?

Ja, de kosten voor het opstellen van een Akte van Wijziging van Statuten kunnen verschillen tussen een BV en een vereniging. Dit komt omdat de statuten van een BV vaak complexer zijn dan die van een vereniging. Daarnaast kunnen ook de tarieven van de notaris verschillen voor deze twee rechtspersonen.

Zijn er mogelijkheden voor een lager tarief?

Sommige notariskantoren bieden een vast tarief aan voor het opstellen van een Akte van Wijziging van Statuten. Het is ook mogelijk om een offerte op te vragen bij verschillende notariskantoren en de prijzen te vergelijken. Daarnaast is het altijd mogelijk om te onderhandelen over de prijs met de notaris.

Veelgestelde vragen over Prijs en Kosten Akte van Wijziging van Statuten

 • Wat is het verschil tussen de kosten voor het opstellen van een Akte van Wijziging van Statuten en de kosten voor het inschrijven ervan bij de Kamer van Koophandel?
  De kosten voor het opstellen van de akte worden bepaald door de notaris, terwijl de inschrijvingskosten bij de Kamer van Koophandel worden bepaald door de overheid.
 • Kan ik de kosten voor een Akte van Wijziging van Statuten aftrekken van de belasting?
  Ja, als de wijzigingen noodzakelijk zijn voor de bedrijfsvoering, kunnen deze kosten worden opgevoerd als bedrijfskosten.
 • Moet ik altijd naar de notaris voor het opstellen van een Akte van Wijziging van Statuten?
  Ja, het opstellen van een Akte van Wijziging van Statuten is een notariële akte en kan alleen worden opgesteld door een notaris.
 • Zijn er specifieke eisen waaraan de statuten moeten voldoen?
  Ja, de statuten moeten voldoen aan de wet en mogen geen tegenstrijdigheden bevatten. De notaris zal hierop toezien bij het opstellen van de akte.
 • Kan ik zelf wijzigingen aanbrengen in de statuten?
  Nee, de statuten kunnen alleen gewijzigd worden door middel van een Akte van Wijziging van Statuten opgesteld door een notaris.

Tarieven voor het opstellen van een Akte van Wijziging van Statuten bij verschillende notariskantoren

Notariskantoor Tarief Akte van Wijziging van Statuten
Notariskantoor A €500
Notariskantoor B €750
Notariskantoor C €1000

Het is altijd aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende notariskantoren en de tarieven te vergelijken voordat u een keuze maakt.

Het opstellen van een Akte van Wijziging van Statuten is een belangrijk en vaak noodzakelijk proces voor rechtspersonen in Nederland. Het is daarom verstandig om goed geïnformeerd te zijn over de kosten en tarieven die hiermee gemoeid zijn. Door het vergelijken van verschillende notariskantoren en het onderhandelen over de prijs, kunt u mogelijk besparen op de kosten voor het opstellen van een Akte van Wijziging van Statuten.