Prijs en Kosten Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten

Notariskosten voor Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten

Wat is een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten?
Een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten is een notariële akte waarin eventuele fouten of onjuistheden in eerdere aktes met betrekking tot zakelijke zekerheidsrechten worden gecorrigeerd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een hypotheekakte of een pandakte.

Wat zijn de kosten voor een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten?
De kosten voor een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de zaak en het tarief van de notaris. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €500 en €1000.

Welke kosten zijn inbegrepen in de prijs voor een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten?
De kosten voor een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten bestaan uit het honorarium van de notaris, de kosten voor het opvragen van eventuele benodigde stukken en de kosten voor inschrijving in het Kadaster.

Zijn er nog extra kosten waar ik rekening mee moet houden?
Ja, het kan zijn dat er nog extra kosten in rekening worden gebracht, zoals kosten voor het opvragen van een uittreksel uit het Kadaster of voor het legaliseren van handtekeningen. Deze kosten verschillen per notaris en worden apart vermeld in de offerte.

Kan ik de kosten voor een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten aftrekken van de belasting?
Nee, de kosten voor een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten zijn niet aftrekbaar van de belasting. Het is wel mogelijk om de kosten mee te financieren in de hypotheek, als deze akte betrekking heeft op een woning.

Wat beïnvloedt de prijs van een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten?

De prijs voor een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals:

 • De complexiteit van de zaak: hoe ingewikkelder de zaak, hoe meer tijd en moeite de notaris moet besteden en dus hoe hoger de kosten.
 • Het tarief van de notaris: elk notariskantoor hanteert zijn eigen tarieven, dus het kan lonen om verschillende offertes op te vragen.
 • Eventuele benodigde stukken: als er bijvoorbeeld een uittreksel uit het Kadaster moet worden opgevraagd, brengt dit extra kosten met zich mee.
 • De inschrijving in het Kadaster: voor het inschrijven van de akte in het Kadaster worden ook kosten in rekening gebracht.

Vergelijk prijzen en kosten voor een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten

Om te besparen op de kosten voor een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten, is het verstandig om verschillende notariskantoren met elkaar te vergelijken. Vraag bij meerdere kantoren een offerte op en kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit en service die zij bieden.

FAQ over Prijs en Kosten Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten

 • Wat is het verschil tussen een Akte van rectificatie en een Akte van royement?
  Een Akte van rectificatie wordt opgesteld om fouten of onjuistheden in eerdere aktes te corrigeren, terwijl een Akte van royement wordt gebruikt om bestaande zakelijke zekerheidsrechten te beëindigen.
 • Kan ik de kosten voor een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten meefinancieren in mijn hypotheek?
  Ja, dit is mogelijk als de akte betrekking heeft op een woning. De kosten worden dan opgenomen in de hypotheekakte.
 • Moet ik een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten altijd door een notaris laten opstellen?
  Ja, dit is verplicht. Alleen een notaris is bevoegd om een Akte van rectificatie op te stellen en deze in te schrijven in het Kadaster.
 • Kan ik de kosten voor een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten aftrekken van de belasting?
  Nee, deze kosten zijn niet aftrekbaar van de belasting.
 • Hoe lang duurt het opstellen van een Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten?
  Dit is afhankelijk van de complexiteit van de zaak en de snelheid waarmee de benodigde stukken kunnen worden aangeleverd. Gemiddeld duurt het proces enkele weken.
Notariskosten Akte van rectificatie van zakelijke zekerheidsrechten Gemiddelde prijs
Honorarium notaris €500-€1000
Kosten opvragen benodigde stukken €50-€100
Kosten inschrijving in Kadaster €50-€100
Totaal €600-€1200