Prijs en Kosten Akte van rectificatie van huwelijksvoorwaarden

Wat kost een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden?

Een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden is een notariële akte die nodig is wanneer er wijzigingen moeten worden aangebracht in de huwelijksvoorwaarden. Maar wat zijn de kosten hiervan?

Een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden wordt opgesteld door een notaris en de kosten hiervan zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de wijzigingen en het uurtarief van de notaris. Gemiddeld liggen de kosten voor een Akte van Rectificatie tussen de €200 en €500.

Wat zijn de prijzen voor een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden?

De prijzen voor een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden zijn niet wettelijk vastgesteld en kunnen per notaris verschillen. Het is daarom verstandig om bij meerdere notarissen een offerte op te vragen en deze met elkaar te vergelijken.

Zijn er nog bijkomende kosten?

Naast de kosten voor het opstellen van de Akte van Rectificatie kunnen er nog bijkomende kosten zijn, zoals inschrijvingskosten bij het Kadaster. Deze kosten worden door de notaris in rekening gebracht en kunnen variëren tussen de €50 en €200.

Kan ik besparen op de kosten voor een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden?

Het is mogelijk om te besparen op de kosten voor een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden door te kiezen voor een online notaris. Deze notarissen bieden vaak lagere tarieven aan omdat zij minder overheadkosten hebben.

Wanneer is een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden nodig?

Een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden is nodig wanneer er wijzigingen moeten worden aangebracht in de huwelijksvoorwaarden, bijvoorbeeld bij een scheiding of overlijden van een partner. Ook kan het nodig zijn wanneer er fouten zijn gemaakt bij het opstellen van de oorspronkelijke huwelijksvoorwaarden.

Veelgestelde vragen over de Prijs en Kosten Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden

 • Wat is een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden?
  Een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden is een notariële akte waarin wijzigingen worden aangebracht in de huwelijksvoorwaarden.
 • Hoeveel kost een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden gemiddeld?
  De kosten voor een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden liggen gemiddeld tussen de €200 en €500.
 • Kan ik besparen op de kosten voor een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden?
  Ja, door te kiezen voor een online notaris kunt u besparen op de kosten voor een Akte van Rectificatie.
 • Wanneer is een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden nodig?
  Een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden is nodig bij wijzigingen in de huwelijksvoorwaarden of bij fouten in de oorspronkelijke huwelijksvoorwaarden.
 • Zijn er nog bijkomende kosten bij een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden?
  Ja, naast de kosten voor het opstellen van de akte kunnen er nog bijkomende kosten zijn, zoals inschrijvingskosten bij het Kadaster.
Notariskantoor Uurtarief Gemiddelde kosten Akte van Rectificatie
Notariskantoor A €150 €300
Notariskantoor B €200 €400
Notariskantoor C €250 €500

Let op: deze tabel dient slechts als voorbeeld en de prijzen kunnen per notariskantoor verschillen.

Het is dus verstandig om bij meerdere notarissen een offerte op te vragen en deze goed te vergelijken voordat u een Akte van Rectificatie van Huwelijksvoorwaarden laat opstellen.