Notaris Kosten Royement

Hoeveel kost het om een notaris in te schakelen voor een royement?

De kosten voor een notaris bij een royement kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder vindt u een overzicht van de geschatte kosten voor notaris diensten bij een royement in Nederland.

 • Notaris honorarium: gemiddeld tussen de €500 en €1000
 • Kantoorkosten: ongeveer 5% van het notaris honorarium
 • BTW: 21% van het totale bedrag
 • Inschrijvingskosten bij het Kadaster: ongeveer €100

Deze kosten zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven en kunnen verschillen per notariskantoor. Het is daarom altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen en de tarieven te vergelijken voordat u een notaris kiest voor uw royement.

Waarom zijn de kosten voor een notaris bij een royement zo hoog?

De kosten voor een notaris bij een royement zijn hoger dan bij andere notariële diensten, omdat er bij een royement meerdere documenten opgesteld en gecontroleerd moeten worden. Daarnaast moet het royement ook ingeschreven worden bij het Kadaster, wat extra kosten met zich meebrengt.

Kan ik besparen op de kosten voor een notaris bij een royement?

Ja, u kunt besparen op de kosten voor een notaris bij een royement door meerdere offertes op te vragen en de tarieven te vergelijken. Daarnaast kunt u ook onderhandelen over het notaris honorarium en eventuele kantoorkosten.

Moet ik altijd een notaris inschakelen voor een royement?

Ja, een royement kan alleen worden uitgevoerd door een notaris. Dit is wettelijk verplicht in Nederland.

Wat gebeurt er als ik de kosten voor een notaris bij een royement niet kan betalen?

Als u de kosten voor een notaris bij een royement niet kunt betalen, kunt u bij de notaris vragen naar een betalingsregeling. Het is belangrijk om dit vooraf te bespreken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Veelgestelde vragen over Notaris Kosten Royement

 1. Wat is een royement?
 2. Een royement is het doorhalen of verwijderen van een inschrijving in het Kadaster. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij de verkoop van een huis of bij een scheiding.

 3. Waarom is het inschakelen van een notaris verplicht bij een royement?
 4. Een notaris is verplicht bij een royement, omdat het gaat om een officiële juridische handeling. De notaris zorgt ervoor dat het royement correct en volgens de wettelijke regels wordt uitgevoerd.

 5. Kan ik zelf een royement aanvragen?
 6. Nee, een royement kan alleen worden aangevraagd door een notaris. U kunt wel zelf een notaris kiezen voor uw royement.

 7. Kan een royement worden teruggedraaid?
 8. Ja, onder bepaalde voorwaarden kan een royement worden teruggedraaid. Dit moet dan worden aangevraagd bij het Kadaster.

 9. Zijn er nog andere kosten verbonden aan een royement?
 10. Ja, naast de kosten voor de notaris zijn er ook inschrijvingskosten bij het Kadaster. Deze kosten zijn ongeveer €100.