Notaris Kosten In Suriname

Wat zijn de kosten voor een notaris in Suriname?

De kosten voor een notaris in Suriname kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zoals in Nederland, zijn de kosten voor een notaris in Suriname gereguleerd en vastgesteld door de overheid. Het is daarom belangrijk om te weten wat deze kosten zijn voordat u gebruik maakt van de diensten van een notaris.

 • De complexiteit van de zaak: Hoe ingewikkelder de zaak, hoe hoger de kosten zullen zijn.
 • De waarde van de transactie: Bij de aankoop of verkoop van een woning of bedrijfspand zal de notaris een percentage van de waarde in rekening brengen.
 • De aard van de dienst: De kosten voor het opstellen van een testament zullen anders zijn dan voor het oprichten van een vennootschap.
 • Het tarief van de notaris: Elk notariskantoor hanteert zijn eigen tarieven, dus het is verstandig om deze van tevoren te vergelijken.

Om een beter idee te krijgen van de kosten voor een notaris in Suriname, kunt u gebruik maken van de tarievenvergelijker van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Hier kunt u de tarieven van verschillende notariskantoren met elkaar vergelijken.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een notaris in Suriname?

De gemiddelde kosten voor een notaris in Suriname liggen tussen de 500 en 1000 Surinaamse dollar (ongeveer €60 tot €120). Dit kan echter hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de eerder genoemde factoren.

Zijn er nog andere bijkomende kosten?

Ja, naast de kosten voor de notaris kunnen er ook nog andere bijkomende kosten zijn, zoals de kosten voor legalisatie en inschrijving in het Kadaster. Het is verstandig om hier vooraf duidelijkheid over te krijgen van de notaris.

Worden er ook kosten in rekening gebracht voor adviesgesprekken?

Ja, de notaris kan ook kosten in rekening brengen voor adviesgesprekken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij het opstellen van een testament. Het is verstandig om vooraf te informeren naar de tarieven voor adviesgesprekken.

Kan ik onderhandelen over de kosten voor een notaris in Suriname?

Nee, in tegenstelling tot in Nederland is het niet gebruikelijk om te onderhandelen over de kosten voor een notaris in Suriname. Deze zijn vastgesteld door de overheid en elke notaris moet zich hieraan houden.

FAQ

 • Wat doet een notaris precies?
  Een notaris is een onafhankelijke jurist die bevoegd is om authentieke akten op te stellen en te ondertekenen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het opstellen van een testament, het oprichten van een vennootschap of het passeren van een akte voor de aankoop of verkoop van een woning.
 • Waarom heb ik een notaris nodig in Suriname?
  In Suriname is een notaris verplicht bij bepaalde rechtshandelingen, zoals de overdracht van onroerend goed, het oprichten van een vennootschap en het opstellen van een testament.
 • Kan ik zelf een notaris kiezen in Suriname?
  Ja, u kunt zelf een notaris kiezen in Suriname. Het is verstandig om vooraf de tarieven van verschillende notariskantoren te vergelijken.
 • Kan ik als Nederlander gebruik maken van een notaris in Suriname?
  Ja, als Nederlander kunt u gebruik maken van een notaris in Suriname. Het is wel belangrijk om te controleren of de notaris is ingeschreven bij de Surinaamse Orde van Notarissen.
 • Kan ik als Surinamer gebruik maken van een notaris in Nederland?
  Ja, als Surinamer kunt u gebruik maken van een notaris in Nederland. Het is wel belangrijk om te controleren of de notaris is ingeschreven bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).