Notaris Kosten Hypotheek Verhogen

Notariskosten bij het verhogen van een hypotheek

Wat zijn notariskosten?
Notariskosten zijn de kosten die in rekening worden gebracht door een notaris voor het uitvoeren van bepaalde diensten, zoals het opstellen van juridische documenten en het bekrachtigen van aktes.

Hoeveel bedragen de notariskosten voor het verhogen van een hypotheek?
De notariskosten voor het verhogen van een hypotheek zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het bedrag van de hypotheek en de complexiteit van de situatie. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €500 en €1000.

Zijn notariskosten fiscaal aftrekbaar?
Ja, de notariskosten voor het verhogen van een hypotheek zijn fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat u deze kosten kunt opvoeren bij uw belastingaangifte en hierdoor mogelijk een deel van de kosten terug kunt krijgen.

Welke documenten zijn nodig bij het verhogen van een hypotheek?
Bij het verhogen van een hypotheek heeft u verschillende documenten nodig, zoals een taxatierapport van de woning, een identiteitsbewijs en eventuele overige documenten die de notaris nodig acht. De notaris zal u hierover informeren.

Wat doet de notaris bij het verhogen van een hypotheek?
De notaris speelt een belangrijke rol bij het verhogen van een hypotheek. Hij stelt de akte van verhoging op en zorgt voor de inschrijving hiervan in het Kadaster. Daarnaast controleert hij of alle benodigde documenten aanwezig zijn en begeleidt hij u bij het tekenen van de akte.

Notariskosten bij het verhogen van een hypotheek: een overzicht

Om u een duidelijk beeld te geven van de notariskosten bij het verhogen van een hypotheek, hebben we een overzicht gemaakt van de geschatte kosten. Houd er rekening mee dat deze kosten kunnen variëren per notaris en situatie.

 • Opstellen akte van verhoging: €200 – €500
 • Inschrijving akte in Kadaster: €100 – €200
 • Controle documenten: €50 – €100
 • Begeleiding bij tekenen akte: €100 – €200
 • Totaal: €500 – €1000

Het is verstandig om voorafgaand aan het verhogen van uw hypotheek een offerte op te vragen bij verschillende notarissen, zodat u een goed beeld heeft van de te verwachten kosten.

Veelgestelde vragen over notariskosten bij het verhogen van een hypotheek

 • Moet ik altijd naar de notaris bij het verhogen van een hypotheek?
  Ja, voor het verhogen van een hypotheek is altijd een bezoek aan de notaris nodig.
 • Kan ik zelf kiezen welke notaris ik inschakel?
  Ja, u bent vrij om zelf een notaris te kiezen voor het verhogen van uw hypotheek.
 • Moet ik notariskosten betalen als ik mijn hypotheek verhoog bij dezelfde bank?
  Ja, ook in dit geval zijn notariskosten verschuldigd.
 • Kan ik de notariskosten meefinancieren in mijn hypotheek?
  Ja, het is mogelijk om de notariskosten mee te financieren in uw hypotheek. Dit kan echter wel invloed hebben op de hoogte van uw hypotheek.
 • Kan ik besparen op notariskosten bij het verhogen van een hypotheek?
  Ja, u kunt besparen op notariskosten door verschillende notarissen te vergelijken en te kiezen voor de voordeligste optie.

Hopelijk heeft dit artikel u meer inzicht gegeven in de notariskosten bij het verhogen van een hypotheek. Vergeet niet om voorafgaand aan het verhogen van uw hypotheek een offerte op te vragen bij verschillende notarissen en te kiezen voor de voordeligste optie. Zo voorkomt u onverwachte kosten.