Notaris Kadastrale Kosten

Wat zijn de kosten van een notaris voor kadastrale diensten in Nederland?

De kosten voor een notaris voor kadastrale diensten in Nederland kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke diensten die nodig zijn en de tarieven van de gekozen notaris. Over het algemeen worden de tarieven van notarissen in Nederland bepaald door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en zijn ze gebaseerd op het aantal uren dat de notaris aan een zaak besteedt. Hieronder vindt u een overzicht van de geschatte kosten voor verschillende kadastrale diensten in Nederland.

Notaris tarieven voor kadastrale diensten in Nederland

 • Kadastrale inschrijving van een koopakte – €200 tot €400
 • Kadastrale inschrijving van een hypotheekakte – €200 tot €400
 • Opstellen van een leveringsakte – €400 tot €800
 • Opstellen van een hypotheekakte – €400 tot €800
 • Verklaring van erfrecht – €300 tot €600

Let op: deze tarieven zijn slechts een schatting en kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de zaak en de tarieven van de gekozen notaris. Het is altijd verstandig om vooraf een offerte op te vragen bij de notaris van uw keuze.

Extra kosten voor kadastrale diensten

Naast de kosten voor de notaris, kunnen er ook extra kosten verbonden zijn aan kadastrale diensten in Nederland. Deze kosten worden bepaald door het Kadaster, de instantie die verantwoordelijk is voor het registreren van onroerend goed in Nederland. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van extra kosten:

 • Kadastrale kaarten en uittreksels – €1,23 per stuk
 • Kadastrale tekeningen en luchtfoto’s – €2,46 per stuk
 • Kadastrale grensreconstructie – €39,25 per perceel

Deze kosten worden in rekening gebracht door het Kadaster en zijn niet inbegrepen in de tarieven van de notaris.

Veelgestelde vragen over notaris kadastrale kosten

 1. Moet ik altijd een notaris inschakelen voor kadastrale diensten in Nederland?
  Ja, het is verplicht om een notaris in te schakelen voor kadastrale diensten in Nederland. De notaris is de enige bevoegde persoon om akten in te schrijven in het Kadaster.
 2. Zijn er nog andere kosten verbonden aan kadastrale diensten in Nederland?
  Ja, naast de kosten voor de notaris kunnen er ook extra kosten in rekening worden gebracht door het Kadaster, zoals kadastrale kaarten en uittreksels.
 3. Kan ik onderhandelen over de tarieven van de notaris?
  Nee, de tarieven van notarissen in Nederland worden bepaald door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en zijn niet onderhandelbaar.
 4. Kan ik een offerte opvragen bij meerdere notarissen?
  Ja, het is altijd aan te raden om meerdere offertes op te vragen bij verschillende notarissen, zodat u de tarieven en diensten kunt vergelijken.
 5. Kan ik de kosten voor een notaris voor kadastrale diensten aftrekken van de belasting?
  Ja, onder bepaalde voorwaarden kunnen de kosten voor een notaris voor kadastrale diensten worden afgetrokken van de belasting. Raadpleeg hiervoor uw belastingadviseur.

Hopelijk heeft dit artikel u een beter inzicht gegeven in de kosten van een notaris voor kadastrale diensten in Nederland. Vergeet niet om altijd een offerte op te vragen bij de notaris van uw keuze en eventuele vragen te stellen voordat u akkoord gaat met de diensten.