Notaris Huis Kosten

De kosten van een notaris aan huis

Wilt u een notaris aan huis laten komen? Dan bent u waarschijnlijk benieuwd naar de kosten hiervan. In dit artikel zullen we uitleggen wat de tarieven zijn voor een notaris aan huis in Nederland.

Een notaris aan huis is een notaris die bij u thuis komt voor het uitvoeren van notariële diensten. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor het opstellen van een testament, huwelijkse voorwaarden of het passeren van een akte van levering bij de koop van een huis. Het voordeel van een notaris aan huis is dat u niet naar het kantoor van de notaris hoeft te gaan, maar dat de notaris naar u toe komt. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die slecht ter been zijn of voor mensen die geen tijd hebben om naar het notariskantoor te gaan.

Tarieven voor een notaris aan huis

De tarieven voor een notaris aan huis kunnen variëren per notariskantoor. Over het algemeen zijn de tarieven hoger dan wanneer u naar het kantoor van de notaris gaat. Dit komt doordat de notaris extra kosten maakt voor het reizen en de tijd die hij/zij kwijt is aan het bezoek aan huis. Daarnaast kan er ook een toeslag worden gerekend voor het buiten kantoortijden of in het weekend laten komen van de notaris.

Om een indicatie te geven van de kosten, hebben we hieronder een tabel opgesteld met de gemiddelde tarieven voor een notaris aan huis in Nederland.

Dienst Gemiddelde prijs
Testament opstellen €400 – €600
Huwelijkse voorwaarden opstellen €500 – €800
Akte van levering passeren €600 – €1000

Het is altijd verstandig om bij meerdere notariskantoren een offerte op te vragen, zodat u de tarieven kunt vergelijken en een weloverwogen keuze kunt maken.

Veelgestelde vragen over notaris aan huis

  • Wat is het voordeel van een notaris aan huis?
  • Kan ik zelf bepalen wanneer de notaris bij mij thuis komt?
  • Moet ik extra kosten betalen voor een notaris aan huis?
  • Kan ik ook een notaris aan huis laten komen voor andere diensten dan testamenten en aktes?
  • Hoe kan ik een betrouwbare notaris aan huis vinden?

Antwoorden op veelgestelde vragen

  • Het voordeel van een notaris aan huis is dat u niet naar het kantoor hoeft te gaan en dat de notaris naar u toe komt.
  • Ja, u kunt in overleg met de notaris een geschikte datum en tijd bepalen voor het bezoek aan huis.
  • Ja, er kunnen extra kosten worden gerekend voor het bezoek aan huis, bijvoorbeeld voor reiskosten en buiten kantoortijden.
  • Ja, u kunt ook een notaris aan huis laten komen voor andere diensten, zoals het opstellen van een samenlevingscontract of levenstestament.
  • U kunt het beste referenties opvragen bij vrienden of familie en online reviews lezen om een betrouwbare notaris aan huis te vinden.

Wilt u meer informatie over notaris aan huis of wilt u een notaris aan huis inschakelen? Neem dan contact op met een notariskantoor bij u in de buurt.