Notaris Advies Kosten

Kosten voor Notaris Advies in Nederland

Notaris advies kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het advies, de ervaring van de notaris en de regio waarin de notaris gevestigd is. Over het algemeen liggen de kosten voor notaris advies tussen de €150 en €250 per uur.

Deze kosten kunnen ook verschillen tussen notariskantoren, dus het is altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen voordat u een notaris kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten voor notaris advies in Nederland.

Gemiddelde kosten voor notaris advies in Nederland

 • Notaris advies per uur: €150 – €250
 • Notaris advies voor een testament: €400 – €800
 • Notaris advies voor een samenlevingscontract: €300 – €600
 • Notaris advies voor een hypotheekakte: €500 – €1000
 • Notaris advies voor een oprichtingsakte voor een BV: €500 – €1000

Het is belangrijk om te onthouden dat deze kosten slechts een indicatie zijn en kunnen variëren. Het is altijd verstandig om een offerte op te vragen bij een notaris voordat u gebruik maakt van hun diensten.

Veelgestelde vragen over notaris advies kosten

 1. Wat is het verschil tussen notaris advies en notaris diensten?
 2. Notaris advies verwijst naar het geven van juridisch advies door een notaris, terwijl notaris diensten verwijzen naar de daadwerkelijke uitvoering van juridische documenten door een notaris.

 3. Zijn notaris advies kosten inclusief BTW?
 4. Ja, de meeste notariskantoren rekenen BTW over hun diensten, waaronder notaris advies.

 5. Kan ik onderhandelen over de kosten voor notaris advies?
 6. Ja, het is altijd mogelijk om te onderhandelen over de kosten voor notaris advies. Het is echter belangrijk om te onthouden dat goedkoop niet altijd de beste optie is, en dat ervaren notarissen vaak hogere tarieven hanteren.

 7. Kan ik een vergoeding krijgen als ik niet tevreden ben over het notaris advies?
 8. Ja, als u niet tevreden bent over het notaris advies, kunt u een klacht indienen bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Zij kunnen u helpen bij het oplossen van het probleem en eventueel een vergoeding toekennen.

 9. Kan ik notaris advies krijgen in een andere taal dan Nederlands?
 10. Ja, veel notarissen bieden ook notaris advies aan in andere talen, zoals Engels of Duits. Het is altijd verstandig om dit van tevoren te bespreken met de notaris.