Kosten Tweetrapstestament Notaris

Wat is een Tweetrapstestament en wat zijn de kosten bij de notaris?

Een Tweetrapstestament is een notariële akte waarin twee opeenvolgende overlijdens worden geregeld. De eerste overlijden betreft meestal de langstlevende partner en de tweede overlijden betreft de kinderen of andere erfgenamen. De kosten voor het opstellen van een Tweetrapstestament bij de notaris zijn afhankelijk van verschillende factoren en kunnen dus variëren.

De kosten voor een Tweetrapstestament bij de notaris worden bepaald door de tarieven die zijn vastgesteld door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Deze tarieven kunnen per notariskantoor verschillen, maar over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

  • Het tarief voor het opstellen van een testament bedraagt gemiddeld €250,- tot €500,-.
  • Daarnaast worden er vaak nog extra kosten in rekening gebracht, zoals administratiekosten en kosten voor het opvragen van uittreksels.
  • Het tarief voor het opstellen van een testament voor twee personen is doorgaans lager dan voor één persoon.
  • De kosten voor het opstellen van een Tweetrapstestament zijn meestal hoger dan voor een gewoon testament, omdat er meer regelingen moeten worden opgenomen.
  • Sommige notariskantoren bieden een pakketprijs aan voor het opstellen van een Tweetrapstestament, waarbij alle kosten zijn inbegrepen.

De kosten voor een Tweetrapstestament zijn dus niet eenduidig en kunnen sterk verschillen per notariskantoor. Het is daarom verstandig om bij meerdere notariskantoren een offerte op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Zo kunt u de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden voor het opstellen van uw Tweetrapstestament.

Veelgestelde vragen over de kosten van een Tweetrapstestament bij de notaris

Vraag Antwoord
1. Wat is het verschil tussen een gewoon testament en een Tweetrapstestament? Een gewoon testament regelt alleen de nalatenschap na het overlijden van één persoon, terwijl een Tweetrapstestament ook de nalatenschap na het overlijden van de langstlevende partner regelt.
2. Moet ik extra kosten betalen als ik mijn Tweetrapstestament wil wijzigen? Ja, voor het wijzigen van een testament worden altijd kosten in rekening gebracht. Deze kosten zijn afhankelijk van de wijzigingen die u wilt doorvoeren.
3. Kan ik mijn Tweetrapstestament ook online laten opstellen? Nee, een testament moet altijd worden opgesteld bij de notaris. Dit is wettelijk verplicht.
4. Kan ik besparen op de kosten van een Tweetrapstestament? Ja, door verschillende offertes op te vragen en deze te vergelijken kunt u besparen op de kosten van een Tweetrapstestament.
5. Zijn er ook andere kosten verbonden aan een Tweetrapstestament? Ja, naast de kosten voor het opstellen van het testament kunnen er ook nog kosten in rekening worden gebracht voor het inschrijven van het testament in het Centraal Testamentenregister.