Kosten Notaris Aankoop Huis Frankrijk

Wat zijn de kosten voor een notaris bij de aankoop van een huis in Frankrijk?

De kosten voor een notaris bij de aankoop van een huis in Frankrijk kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder vindt u een overzicht van de geschatte kosten voor een notaris bij de aankoop van een huis in Frankrijk.

 • Notariskosten: gemiddeld €800 tot €1.500
 • Registratiekosten: gemiddeld €100 tot €150
 • Aktekosten: gemiddeld €200 tot €400
 • Vertaalkosten: gemiddeld €100 tot €200
 • Overige kosten (zoals administratiekosten en btw): gemiddeld €100 tot €200

Let op: deze kosten zijn slechts een indicatie en kunnen variëren per notaris en per aankoop. Het is daarom altijd verstandig om vooraf een offerte op te vragen bij verschillende notarissen.

Wat zijn de notariskosten bij de aankoop van een huis in Frankrijk?

De notariskosten bij de aankoop van een huis in Frankrijk zijn gemiddeld €800 tot €1.500. Dit bedrag is inclusief de kosten voor het opstellen van de akte van levering, het controleren van de eigendomspapieren en het begeleiden van de overdracht.

Welke kosten vallen onder de registratiekosten?

De registratiekosten bij de aankoop van een huis in Frankrijk bedragen gemiddeld €100 tot €150. Deze kosten worden in rekening gebracht voor het inschrijven van de akte van levering bij het Franse kadaster.

Moet ik rekening houden met vertaalkosten?

Ja, bij de aankoop van een huis in Frankrijk is het verplicht om de akte van levering te laten vertalen naar het Nederlands. De vertaalkosten bedragen gemiddeld €100 tot €200.

Welke overige kosten kan ik verwachten?

Naast de notariskosten, registratiekosten en vertaalkosten, kunt u ook nog te maken krijgen met overige kosten. Denk hierbij aan administratiekosten en btw. Deze kosten bedragen gemiddeld €100 tot €200.

Kan ik onderhandelen over de notariskosten?

Ja, het is mogelijk om te onderhandelen over de notariskosten. U kunt bijvoorbeeld vragen om een korting of om een all-in prijs, waarbij alle kosten zijn inbegrepen. Het is ook mogelijk om een vaste prijs af te spreken voor de notariskosten.

Veelgestelde vragen over kosten notaris aankoop huis Frankrijk

 1. Moet ik een Franse notaris inschakelen bij de aankoop van een huis in Frankrijk?
  Ja, bij de aankoop van een huis in Frankrijk is het verplicht om een Franse notaris in te schakelen. Deze notaris is verantwoordelijk voor het opstellen van de akte van levering en het begeleiden van de overdracht.
 2. Kan ik de notariskosten meefinancieren in mijn hypotheek?
  Ja, het is mogelijk om de notariskosten mee te financieren in uw hypotheek. Houd er wel rekening mee dat dit invloed kan hebben op de hoogte van uw hypotheek en de maandelijkse lasten.
 3. Kan ik een notaris in Frankrijk kiezen of word ik automatisch gekoppeld aan een notaris?
  U kunt zelf een notaris kiezen in Frankrijk, maar vaak wordt u automatisch gekoppeld aan een notaris in de regio waar u een huis koopt.
 4. Moet ik een aanbetaling doen bij de notaris?
  Ja, bij de aankoop van een huis in Frankrijk moet u een aanbetaling doen bij de notaris. Dit bedrag is meestal 10% van de koopsom en dient als garantie voor de verkoper.
 5. Kan ik de notariskosten aftrekken van de belasting?
  Ja, de notariskosten voor het kopen van een huis in Frankrijk zijn aftrekbaar van de belasting. Dit geldt echter alleen voor de kosten die direct te maken hebben met de aankoop, zoals de aktekosten en registratiekosten.