Kosten Huwelijk Notaris

Kosten voor het huwelijk bij de notaris

Wat zijn de kosten voor het huwelijk bij de notaris?
De kosten voor het huwelijk bij de notaris kunnen variëren, afhankelijk van de diensten die worden aangeboden en de complexiteit van de zaak. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €500 en €1000.

Welke diensten vallen onder de kosten voor het huwelijk bij de notaris?
De kosten voor het huwelijk bij de notaris omvatten doorgaans het opstellen en bespreken van huwelijksvoorwaarden, het maken van een huwelijksakte en het inschrijven van het huwelijk in het huwelijksregister.

Zijn er extra kosten verbonden aan het huwelijk bij de notaris?
Ja, er kunnen extra kosten verbonden zijn aan het huwelijk bij de notaris, zoals kosten voor legalisatie van documenten, kosten voor het opvragen van uittreksels en eventuele reiskosten.

Zijn er verschillen in kosten tussen een huwelijk met of zonder huwelijksvoorwaarden?
Ja, de kosten voor een huwelijk met huwelijksvoorwaarden zijn doorgaans hoger dan die voor een huwelijk zonder huwelijksvoorwaarden. Dit komt omdat er meer werk en tijd nodig is om de huwelijksvoorwaarden op te stellen en te bespreken.

Kan ik de kosten voor het huwelijk bij de notaris aftrekken van de belasting?
Nee, de kosten voor het huwelijk bij de notaris zijn niet aftrekbaar van de belasting. Dit geldt ook voor de kosten voor huwelijksvoorwaarden.

Diensten en bijbehorende kosten

 • Opstellen en bespreken van huwelijksvoorwaarden – Gemiddeld €500
 • Maken van huwelijksakte – Gemiddeld €250
 • Inschrijven van het huwelijk in het huwelijksregister – Gemiddeld €250
 • Legaliseren van documenten – Gemiddeld €50 per document
 • Opvragen van uittreksels – Gemiddeld €10 per uittreksel
 • Reiskosten – Afhankelijk van de afstand

Veelgestelde vragen over kosten voor het huwelijk bij de notaris

 1. Moet ik huwelijksvoorwaarden laten opstellen bij de notaris?
 2. Nee, het is niet verplicht om huwelijksvoorwaarden op te stellen bij de notaris. Dit kan echter wel verstandig zijn, bijvoorbeeld als je veel bezittingen hebt of als je wilt voorkomen dat je partner aansprakelijk wordt voor jouw schulden.

 3. Kan ik zelf huwelijksvoorwaarden opstellen?
 4. Ja, je kunt zelf huwelijksvoorwaarden opstellen. Echter, het is aan te raden om dit door een notaris te laten doen, zodat de huwelijksvoorwaarden rechtsgeldig zijn.

 5. Zijn er andere kosten verbonden aan het huwelijk?
 6. Ja, naast de kosten voor het huwelijk bij de notaris kunnen er ook kosten zijn voor bijvoorbeeld de trouwlocatie, de trouwambtenaar en de trouwringen.

 7. Moet ik de kosten voor het huwelijk bij de notaris vooraf betalen?
 8. Dit verschilt per notaris. Sommige notarissen vragen om een aanbetaling, terwijl anderen de kosten pas na afloop van het huwelijk in rekening brengen.

 9. Kan ik onderhandelen over de kosten voor het huwelijk bij de notaris?
 10. Ja, het is mogelijk om te onderhandelen over de kosten voor het huwelijk bij de notaris. Bespreek dit van tevoren met de notaris om verrassingen te voorkomen.