Kost Notaris Oprichting BV

Kosten voor het oprichten van een BV bij de notaris

Als u van plan bent om een BV op te richten in Nederland, moet u rekening houden met verschillende kosten. Een van de belangrijkste kostenposten is het inschakelen van een notaris. Maar wat zijn precies de kosten voor het oprichten van een BV bij de notaris? In dit artikel geven we u een overzicht van de geschatte kosten en wat u kunt verwachten van de notaris.

Wat is een BV?

Voordat we ingaan op de kosten, is het belangrijk om te weten wat een BV precies is. BV staat voor besloten vennootschap en is een rechtsvorm voor ondernemingen in Nederland. Het is een rechtspersoon, wat betekent dat de BV zelfstandig kan handelen en verantwoordelijk is voor haar eigen schulden en verplichtingen.

Kosten voor het oprichten van een BV bij de notaris

Het oprichten van een BV bij de notaris brengt verschillende kosten met zich mee. Hieronder vindt u een overzicht van de geschatte kosten:

  • Notariskosten: gemiddeld tussen de €500 en €1000
  • Kosten voor inschrijving Kamer van Koophandel: €50
  • Kosten voor opstellen akte van oprichting: €100
  • Kosten voor deponeren akte bij de Kamer van Koophandel: €50
  • Kosten voor uittreksel Handelsregister: €15

Het totale bedrag kan dus oplopen tot ongeveer €1215. De exacte kosten kunnen per notariskantoor verschillen, dus het is altijd verstandig om vooraf een offerte op te vragen.

Wat doet de notaris?

De notaris speelt een belangrijke rol bij het oprichten van een BV. Hij of zij zorgt ervoor dat alle juridische aspecten goed worden geregeld en dat de BV wordt ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. De notaris stelt de akte van oprichting op en zorgt ervoor dat deze wordt gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Veelgestelde vragen over de kosten voor het oprichten van een BV bij de notaris

Vraag Antwoord
Wat zijn notariskosten? Dit zijn de kosten die de notaris in rekening brengt voor zijn of haar werkzaamheden.
Zijn de notariskosten voor het oprichten van een BV aftrekbaar? Ja, deze kosten zijn aftrekbaar voor de belasting.
Moet ik zelf naar de notaris toe voor het oprichten van een BV? Nee, dit kan ook via een volmacht of online geregeld worden.
Kan ik onderhandelen over de notariskosten? Ja, het is altijd mogelijk om te onderhandelen over de kosten met de notaris.
Waar kan ik een betrouwbare notaris vinden voor het oprichten van een BV? U kunt een notaris vinden via de website van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB).

Wilt u meer informatie over het oprichten van een BV bij de notaris? Neem dan contact op met een notariskantoor bij u in de buurt. Zij kunnen u meer vertellen over de specifieke kosten en wat u kunt verwachten van de notaris.