Hoeveel Kost Volmacht Bij De Notaris

Wat zijn de kosten voor een volmacht bij de notaris?

Een volmacht bij de notaris kan verschillende kosten met zich meebrengen, afhankelijk van de specifieke diensten die worden verleend. Hieronder vind je een overzicht van de geschatte kosten voor veelvoorkomende notariële volmachten in Nederland.

 • Algemene volmacht: €150 – €250
 • Volmacht voor het verkopen van een huis: €300 – €500
 • Volmacht voor het afsluiten van een hypotheek: €300 – €500
 • Volmacht voor het oprichten van een BV: €500 – €750
 • Volmacht voor het beheren van een nalatenschap: €500 – €1000

Een notariële volmacht is een officieel document waarin iemand (de volmachtgever) een ander persoon (de gevolmachtigde) toestemming geeft om namens hem of haar te handelen. Dit kan nodig zijn in verschillende situaties, zoals bij ziekte, afwezigheid of wanneer iemand niet in staat is om zelf te handelen. De notaris speelt een belangrijke rol bij het opstellen en vastleggen van deze volmachten.

Welke factoren beïnvloeden de kosten voor een volmacht bij de notaris?

De kosten voor een volmacht bij de notaris zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 • De complexiteit van de volmacht: hoe meer specifieke wensen en eisen er zijn, hoe hoger de kosten zullen zijn.
 • De ervaring en tarieven van de notaris: de kosten kunnen per notariskantoor verschillen, afhankelijk van de tarieven die zij hanteren.
 • Eventuele extra diensten: soms kunnen er extra diensten nodig zijn, zoals het legaliseren van handtekeningen of het opstellen van een beëdigde vertaling.

Hoe kan ik besparen op de kosten voor een volmacht bij de notaris?

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten voor een volmacht bij de notaris:

 • Vergelijk tarieven: vraag bij meerdere notariskantoren een offerte op en vergelijk de tarieven om zo de voordeligste optie te vinden.
 • Kies voor een online notaris: sommige notariskantoren bieden de mogelijkheid om online een volmacht op te stellen, wat vaak goedkoper is dan een fysiek bezoek aan de notaris.
 • Maak gebruik van een modelvolmacht: voor eenvoudige volmachten, zoals een algemene volmacht, zijn er vaak modelvolmachten beschikbaar die je zelf kunt invullen en laten legaliseren door de notaris.

Veelgestelde vragen over de kosten voor een volmacht bij de notaris

Vraag Antwoord
Is een notariële volmacht verplicht? Nee, in sommige gevallen is een onderhandse volmacht (opgesteld zonder tussenkomst van een notaris) ook rechtsgeldig. Echter, in sommige situaties kan een notariële volmacht wel verplicht zijn, bijvoorbeeld bij het verkopen van een huis.
Kan ik zelf een volmacht opstellen? Ja, voor eenvoudige volmachten is het mogelijk om zelf een volmacht op te stellen. Echter, voor complexere volmachten is het verstandig om een notaris in te schakelen.
Zijn de kosten voor een volmacht fiscaal aftrekbaar? Nee, de kosten voor een volmacht bij de notaris zijn niet fiscaal aftrekbaar.
Wat gebeurt er als ik geen volmacht heb opgesteld? In dat geval kan het voorkomen dat je niet in staat bent om bepaalde handelingen te verrichten, bijvoorbeeld bij ziekte of afwezigheid. Het is daarom verstandig om tijdig een volmacht op te stellen.
Hoe lang is een volmacht geldig? Een volmacht is geldig zolang de volmachtgever in leven is en de volmacht niet is ingetrokken. Het is mogelijk om een einddatum op te nemen in de volmacht.