Hoeveel Kost Een EOT Bij De Notaris

Wat is de prijs van een EOT bij de notaris?

Een EOT (Echtscheiding Onderlinge Toestemming) is een overeenkomst tussen twee echtgenoten om hun huwelijk te beëindigen. Dit kan gedaan worden bij de notaris, waarbij de notaris de overeenkomst officieel maakt en registreert. De kosten voor een EOT bij de notaris zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de zaak en de tarieven van de notaris. Hieronder geven we een overzicht van de geschatte kosten voor een EOT bij de notaris in Nederland.

Geschatte kosten voor een EOT bij de notaris

De kosten voor een EOT bij de notaris bestaan uit verschillende onderdelen. Hieronder vind je een overzicht van de geschatte kosten voor een EOT bij de notaris in Nederland.

  • Notariskosten: gemiddeld tussen de €500 en €1000
  • Kosten voor inschrijving in het huwelijksgoederenregister: €100
  • Kosten voor het opmaken van een echtscheidingsconvenant: €300
  • Kosten voor het inschrijven van de echtscheidingsbeschikking bij de gemeente: €10
  • Kosten voor eventuele akte van verdeling: €200

De totale kosten voor een EOT bij de notaris kunnen dus variëren tussen de €1000 en €1600.

Veelgestelde vragen over de kosten voor een EOT bij de notaris

Vraag Antwoord
Wat zijn de gemiddelde kosten voor een EOT bij de notaris? De gemiddelde kosten voor een EOT bij de notaris liggen tussen de €1000 en €1600.
Zijn er nog andere kosten waar ik rekening mee moet houden? Ja, naast de notariskosten zijn er ook kosten voor inschrijving in het huwelijksgoederenregister, het opmaken van een echtscheidingsconvenant en het inschrijven van de echtscheidingsbeschikking bij de gemeente.
Kan ik de kosten voor een EOT bij de notaris aftrekken van de belasting? Nee, de kosten voor een EOT bij de notaris zijn niet aftrekbaar van de belasting.
Kan ik de kosten voor een EOT bij de notaris verdelen met mijn ex-partner? Ja, het is mogelijk om de kosten voor een EOT bij de notaris te verdelen met je ex-partner. Dit moet wel duidelijk worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant.
Kan ik een toevoeging krijgen voor de kosten van een EOT bij de notaris? Nee, voor een EOT bij de notaris is geen toevoeging mogelijk.