Akte Van Oprichting Notaris Kosten

Wat zijn de kosten voor een Akte Van Oprichting bij een Notaris?

De Akte Van Oprichting is een belangrijk document bij het oprichten van een bedrijf in Nederland. Deze akte moet worden opgesteld door een notaris en hier zijn kosten aan verbonden. Maar wat zijn nu precies de kosten voor een Akte Van Oprichting bij een notaris?

De kosten voor een Akte Van Oprichting bij een notaris zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van het bedrijf en de tarieven van de notaris. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €500 en €1500, maar dit kan oplopen tot wel €3000 voor grotere en complexere bedrijven.

Wat is een Akte Van Oprichting?

Een Akte Van Oprichting is een notariële akte waarin de oprichting van een bedrijf wordt vastgelegd. Hierin staan onder andere de statuten van het bedrijf, de namen en adressen van de oprichters en de benoeming van de eerste bestuurders. Deze akte is verplicht bij de oprichting van een besloten vennootschap (BV) of naamloze vennootschap (NV).

Wat zijn de taken van een notaris bij de Akte Van Oprichting?

Een notaris heeft een belangrijke rol bij de Akte Van Oprichting. Hij of zij zorgt ervoor dat alle wettelijke voorschriften worden nageleefd en dat de akte voldoet aan alle juridische eisen. Daarnaast zal de notaris de oprichters adviseren en begeleiden bij het opstellen van de statuten en het inbrengen van eventuele kapitaal.

Hoe worden de kosten voor de Akte Van Oprichting berekend?

De kosten voor de Akte Van Oprichting worden berekend aan de hand van een uurtarief van de notaris. Dit tarief kan verschillen per notariskantoor en ligt gemiddeld tussen de €150 en €250 per uur. Daarnaast worden er ook vaak bijkomende kosten gerekend, zoals kosten voor inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het opstellen van eventuele volmachten.

Zijn er nog andere kosten verbonden aan de Akte Van Oprichting?

Ja, naast de kosten voor de notaris zijn er ook nog andere kosten verbonden aan de Akte Van Oprichting. Zo moet er bijvoorbeeld ook worden betaald voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het publiceren van de oprichting in de Staatscourant. Deze kosten bedragen samen ongeveer €200.

Veelgestelde vragen over Akte Van Oprichting Notaris Kosten

 • Wat is een notaris?
  Een notaris is een onafhankelijke jurist die bevoegd is om bepaalde akten op te maken en te voorzien van een officieel stempel en handtekening.
 • Waarom is een Akte Van Oprichting nodig?
  Een Akte Van Oprichting is nodig om de oprichting van een bedrijf officieel vast te leggen en om te voldoen aan de wettelijke eisen.
 • Wat zijn de voordelen van een notaris bij de Akte Van Oprichting?
  Een notaris heeft juridische kennis en ervaring en kan hierdoor advies geven en ervoor zorgen dat de akte voldoet aan alle wettelijke eisen.
 • Kan ik zelf de Akte Van Oprichting opstellen?
  Nee, de Akte Van Oprichting moet altijd worden opgesteld door een notaris om rechtsgeldig te zijn.
 • Zijn de kosten voor de Akte Van Oprichting aftrekbaar?
  Ja, de kosten voor de Akte Van Oprichting zijn aftrekbaar als zakelijke kosten voor de belasting.
Notariskantoor Uurtarief
Notariskantoor X €150
Notariskantoor Y €200
Notariskantoor Z €250

Let op: bovenstaande tarieven zijn slechts een indicatie en kunnen per notariskantoor verschillen. Het is daarom altijd verstandig om vooraf een offerte op te vragen bij meerdere notariskantoren.

In conclusie, de kosten voor een Akte Van Oprichting bij een notaris kunnen variëren tussen de €500 en €3000. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren en worden berekend aan de hand van het uurtarief van de notaris. Naast de kosten voor de notaris zijn er ook nog andere kosten verbonden aan de Akte Van Oprichting, zoals kosten voor inschrijving bij de Kamer van Koophandel en publicatie in de Staatscourant.